recept
伊豆天城 紅姫あまご
Amagi Benihime Amago Shabu Shabu
- mořské produkty
- japonský styl
Materiál (pro 4 osoby)
伊豆天城 紅姫あまご | 800g姿で1本分 |
A | ||||||||||||||||||
|
薬味(やっこネギ、紅葉おろし) | od každého trochu |
Ponzu omáčka | trochu |
胡麻ポン酢 | trochu |
作 り 方
あまごのこけを引き、えら、腸を取り水洗いをして姿造りにする。
身をあまごの骨姿にして皮を引き薄く切り骨の上にツマをおき1枚ずつ切りながらならべて盛り付ける。
野菜は水洗いをして一口大に切り、Aの具材とあまごを一緒に盛り付ける。
土鍋にだしと昆布(分量外)を入れてその中でシャブシャブしながら食べる。
薬味はやっこネギ、紅葉おろしをポン酢に入れてつけて食べる。
Bod
家庭では姿造りがむずかしいので普通に三枚におろしてもよい。
Doporučené ingredience z prefektury Shizuoka
Amagi Benihime Amago
Amago, které je v Japonsku vzácné, se nezhoršuje na kvalitě dužiny, protože dozrává, i když se zvětší. Dá se také použít na sashimi a filety, díky čemuž je oblíbeným artiklem v místních hostincích.